Welkom bij T. Kütschruiter Intern!

Welkom bij ons online programma voor Veiligheid, Gezondheid, en Milieu (VGM). Dit programma is speciaal ontworpen om jullie te ondersteunen bij het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving. We zijn ervan overtuigd dat een goed geïnformeerde en goed opgeleide werkkracht de sleutel is tot een veilige werkplek.

In dit programma vind je alle informatie die je nodig hebt om op de hoogte te blijven van de beste praktijken en procedures op het gebied van VGM. Van veiligheidsrichtlijnen en gezondheidsvoorschriften tot aan gedragsprotocollen, alles is hier samengebracht om jouw werkplek veiliger te maken.

Wat kun je verwachten van dit programma?

  1. Uitgebreide VGM-richtlijnen: Toegang tot de meest recente veiligheidsvoorschriften en protocollen om risico’s op de werkplek te minimaliseren.
  2. Gezondheidsinformatie: Informatie en tips over hoe je je gezondheid op het werk kunt beschermen en bevorderen.
  3. Training en Oefeningen: Interactieve modules en oefeningen om je kennis en vaardigheden op het gebied van VGM te versterken.
  4. Noodprocedures: Duidelijke instructies en stappenplannen voor het omgaan met noodsituaties en incidenten.

Waarom is dit belangrijk?

Een veilige en gezonde werkomgeving is niet alleen wettelijk verplicht, maar het draagt ook bij aan het welzijn van ons allemaal. Door actief deel te nemen aan dit programma, draag je bij aan een cultuur van veiligheid en zorgzaamheid binnen ons bedrijf.

Hoe te beginnen?

Neem de tijd om door het programma te navigeren en vertrouwd te raken met de beschikbare materialen. Volg de trainingsmodules in je eigen tempo en zorg ervoor dat je vragen stelt als iets onduidelijk is.

Samen creëren we een gezonde leefomgeving. Dit begint bij onszelf: door op een gezonde en veilige manier te werken, dragen we bij aan het welzijn van iedereen. We streven naar een werkomgeving waarin we netjes, eerlijk en respectvol met elkaar omgaan. Mocht je te maken krijgen met ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie, dan kun je altijd terecht bij ons terecht. Wij zijn er om te luisteren, te ondersteunen en samen naar een oplossing te zoeken.

Heb je vragen/opmerkingen wat betreft VGM of wil je praten met een vertrouwenspersoon? Neem dan contact op met de preventiemedewerker en vertrouwenspersoon: Solenn
06 – 53859180
Solenn@thijskutschruiter.nl

Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze werkplek een veilige en gezonde omgeving blijft. Bedankt voor je inzet en toewijding aan VGM.

Onder ‘Melden’ kun je vinden wat je moet doen bij onveilige situaties. Van meldingen kunnen we leren en hopelijk ongevallen in de toekomst voorkomen.

Hier vind je al onze toolboxen. Je kunt ze hier doornemen of teruglezen na afloop van een toolboxmeeting.

Ook de data voor toekomstige toolboxen staan hieronder.

Ga je alleen op pad? Lees dan nog een keer deze informatie door om op de hoogte te blijven van belangrijke zaken omtrent alleen werken.

Het VGM-handboek is er om ons allemaal te helpen veilig en gezond te werken. Het bevat praktische richtlijnen en procedures die ons helpen om risico’s te verminderen en een prettige werkomgeving te creëren.

Ga je een werkinspectie houden? Hier vind je de vragenlijst die je nodig hebt om de werkinspectie te kunnen uitvoeren.

De LMRA: Laatste Minuut Risico Analyse. LMRA is een snelle veiligheidscontrole die je vlak voordat je aan een taak begint uitvoert. Het doel van een LMRA is om eventuele risico’s die je misschien over het hoofd hebt gezien, op te sporen en te beoordelen, zodat je direct maatregelen kunt nemen om veilig te werken.

Is er een noodsituatie of ongeval op jouw werkplek? Hier vind je een overzicht met wat je moet doen en wie je moet inlichten.

Onze gedragscode biedt de handvatten en richting om dit te bereiken. Deze code helpt ons om een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en veilig voelt.

Ga terug naar T. Kütschruiter Intern!