Tuinontwerp op maatTuinontwerp

Onze tuinontwerpen zijn uniek en op maat gemaakt om aan uw specifieke wensen en behoeften te voldoen. Of u nu een moderne, klassieke of natuurlijke stijl verkiest, wij creëren een tuin die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is.

Beplantingsplan

Onze experts bieden persoonlijk beplantingsadvies dat rekening houdt met uw smaak, de grondsoort en de klimaatomstandigheden. We selecteren planten die niet alleen prachtig zijn, maar ook goed gedijen in uw tuin.

Tuinaanleg

Ons ervaren team zorgt voor een vakkundige aanleg van uw tuin, van grondwerk tot beplanting en installatie van tuinaccessoires. Wij transformeren uw ontwerpplannen tot een prachtige, leefbare buitenruimte.

Ontdek onze creaties

3D projecten

Ontdek hoe wij uw droomtuin realiseren, van idee tot uitvoering

Ons Tuinontwerp Proces

Tuinanalyse

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we uw wensen, ideeën en de mogelijkheden voor uw tuin. We nemen de tijd om uw visie te begrijpen en geven direct al enkele inspirerende suggesties.

Conceptueel ontwerp

Op basis van ons eerste gesprek maken we een conceptueel ontwerp dat de hoofdlijnen van uw nieuwe tuin weergeeft. Dit omvat de indeling, beplanting en eventuele speciale elementen zoals waterpartijen of terrassen.

Definitief ontwerp

Na uw feedback op het concept werken we het ontwerp verder uit tot een gedetailleerd plan. Dit bevat nauwkeurige plattegronden, beplantingsschema’s en materiaalkeuzes. We zorgen ervoor dat het ontwerp volledig aansluit bij uw verwachtingen.

Beplantingsplan

We stellen een beplantingsplan op waarin de ideale planten en bloemen voor uw tuin worden geselecteerd.  Daarnaast kunnen we ook een plan maken voor verlichting en beregening.

Offerte tuinaanleg

Op basis van het definitieve ontwerp en het beplantingsplan ontvangt u een gedetailleerde offerte voor de aanleg van uw tuin. Deze offerte omvat alle kosten en benodigdheden, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Veel gestelde vragen

Een tuinontwerp is een gedetailleerd plan waarin de lay-out, de beplanting, eventuele verhardingen, en andere structurele elementen van uw tuin worden vastgelegd. Het zorgt ervoor dat uw buitenruimte functioneel, aantrekkelijk en goed geïntegreerd is met uw leefomgeving.

Een beplantingsplan is een essentieel onderdeel van een tuinontwerp waarin specifieke planten en vegetatie worden gepland en geplaatst. Het plan richt zich op het creëren van een harmonieuze en functionele groene omgeving door zorgvuldig rekening te houden met factoren zoals lokale groeiomstandigheden, seizoensgebonden variaties, onderhoudsbehoeften en esthetische overwegingen. Hierdoor ontstaat niet alleen een visueel aantrekkelijke tuin, maar ook een duurzame en goed onderhouden buitenruimte die bijdraagt aan het algehele ontwerpthema en de natuurlijke balans van de omgeving.

Een beregeningsplan is een essentieel onderdeel van tuinontwerp waarin het systeem voor irrigatie nauwkeurig wordt gepland en uitgewerkt. Het plan richt zich op het efficiënt verdelen van water door rekening te houden met de specifieke behoeften van verschillende plantensoorten, bodemtypen en blootstelling aan zonlicht. Door gedetailleerde technische tekeningen en specificaties te bieden, zorgt het beregeningsplan ervoor dat de tuin optimaal wordt bewaterd, wat bijdraagt aan gezonde groei en minimale verspilling van water.

Ja, we kunnen uw bestaande tuin herontwerpen om deze te optimaliseren voor uw nieuwe wensen en behoeften. We kijken naar mogelijkheden om bestaande elementen te integreren en nieuwe functies toe te voegen.

We hebben ervaring met diverse tuinstijlen, van modern tot klassiek en alles daartussenin. We werken nauw met u samen om een ontwerp te creëren dat past bij uw smaak en levensstijl.

De duur van het project hangt af van de omvang van het ontwerp en de weersomstandigheden. We streven ernaar om een realistische planning op te stellen en u regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang.

Ja, we bieden onderhoudsplannen aan om ervoor te zorgen dat uw tuin gezond en goed onderhouden blijft na de aanleg. Deze plannen kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

Ja, wij kunnen zeker uw tuin aanleggen. In veel gevallen brengen wij dan niets in rekening voor het tuinontwerp. 

Wat kost een tuinontwerp?

De kosten variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw tuin, evenals de diensten die u kiest. We bieden verschillende prijspakketten aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Klein

Tot 150 m2

Vanaf €350

Groot

Vanaf 150 m2

Vanaf €550
Beplantingsplan
Vanaf €97
Beregeningsplan
Vanaf €147
Mogen wij ook uw tuin aanleggen? Dan brengen wij, in de meeste gevallen, geen kosten in rekening voor het tuinontwerp!